+ Start a Discussion
Sheri@SupportPaySheri@SupportPay 

Hybrid Remote iOS - Blank Screen After Login and Authorization

We have a remote hybrid application built to access our custom salesforce site / portal for users that works fine on Android. However, in iOS after the user "allows" access of the application to the device the user arrives at a blank screen and never gets to the remote start page. 

The app works as expected on Android but not iOS.

We are using the current version of the mobile SDK (as of 4/10/2017) and cordova.

After the user allows access the debug log shows a redirect to window.location.href ='sfdc:///mobilesdk/detect/oauth/done#access_token=00D0S0000000Sw0%21ARwAQJVgzJr4kOJYszH2wB4bo.qhpkjuW...';
yet the user results in the blank page

We did notice in the Authorization.html there is an extra semicolon in the javascript code which is 
 
a if (window.location.replace) {
            window.location.replace('sfdc:///mobilesdk/detect/oauth/done#access_token=00D0S0000000Sw0%21ARwAQFTXNGs.5BW1oFPwUwhfXBMgDcMu91dr3gy5T.330la91TMI0MmdY.y431Mk8jrCEc5qNYyb2huMbVwoMH1Cl0_p7fm1&refresh_token=5Aep861iWZIx.jFK3ff0qhSFrdiV.vtGRI8PxLJrY5egow5otilivGoVJqREZ.11PKWMfRVdxF4POpwR2WXTjkt&instance_url=https%3A%2F%2Fcs54.salesforce.com&id=https%3A%2F%2Ftest.salesforce.com%2Fid%2F00D0S0000000Sw0UAE%2F0050S000000TY9HQAW&issued_at=1491859024363&signature=NNF8HR6SxMWpOn%2F%2BKITfxmKnm1H8%2FjwDMgDNCPEbxAw%3D&scope=api+web+refresh_token&token_type=Bearer');
        } else {;
            window.location.href = 'sfdc:///mobilesdk/detect/oauth/done#access_token=00D0S0000000Sw0%21ARwAQFTXNGs.5BW1oFPwUwhfXBMgDcMu91dr3gy5T.330la91TMI0MmdY.y431Mk8jrCEc5qNYyb2huMbVwoMH1Cl0_p7fm1&refresh_token=5Aep861iWZIx.jFK3ff0qhSFrdiV.vtGRI8PxLJrY5egow5otilivGoVJqREZ.11PKWMfRVdxF4POpwR2WXTjkt&instance_url=https%3A%2F%2Fcs54.salesforce.com&id=https%3A%2F%2Ftest.salesforce.com%2Fid%2F00D0S0000000Sw0UAE%2F0050S000000TY9HQAW&issued_at=1491859024363&signature=NNF8HR6SxMWpOn%2F%2BKITfxmKnm1H8%2FjwDMgDNCPEbxAw%3D&scope=api+web+refresh_token&token_type=Bearer';
        }
The host is set correctly in info.plist and we have tried everything and still can't find a solution. Any suggestions?
HemantJain0206HemantJain0206
Hi Sheri,

The issue in the below link looks a bit similar to the issue that you are facing. Refer below link.

https://developer.salesforce.com/forums/?id=906F00000009ALQIA2

Hope this helps.
Jim@SupportPayJim@SupportPay
Hi Hemant - That link discusses the different cordova.js platform implementations. We are experiencing the balnk screen using a fresh forceios create project (forceios 5.0.1) .